Dunya heeft weer tijd gevonden voor ons Arganolie blog! Ze heeft altijd leuke beauty tips voor vriendinnen (& vrienden ;) ) en wij hopen dat jullie er ook wat aan hebben! Vandaag de volgende uit hopelijke een lange reeks van artikelen over Arganolie...

KRUIDIGE WINTER BADOLIE MET ARGANOLIE

Ik hou van de winter! Gezellige feestdagen, muts op tegen de kou, lekker bij de openhaard zitten met warme chocomelk met slagroom.

Helaas vindt ons lichaam deze dingen niet altijd zo fijn. Teveel eten tijdens de kerstdagen, droge huid van de gure wind en statische haren die je feestkapsel verpesten. Herkenbaar? We kunnen onszelf een beetje helpen door onze huid en ons haar extra te verwennen tijdens deze donkere dagen.

Ik heb een aantal tips en recepten samengesteld die een complete winterkuur vormen op basis van Arganolie. Verschillende aspecten van probleemgebieden specifiek in koude dagen komen aan bod.

GEEF JE HUID MEER LIEFDE MET ARGANOLIE!

Je komt in de ochtend onder een warme douche vandaan om vervolgens in de snijdende wind op de fiets te stappen, na je werk zet je de verwarming lekker een tikje hoger. Dit zijn stuk voor stuk dooddoeners voor je huid. Met name je gezicht heeft zwaar te lijden onder de temperatuurverschillen en schommelingen in vochtigheidsgraad, omdat deze altijd onbedekt is.

De beste tip die ik kan geven is om een paar druppels pure Argan Olie in je huid te masseren, het liefst vlak na het douchen. Dan staan je poriën nog open en trekt de Arganolie direct in. Doe dit iedere dag en je huid zal veel beter beschermd zijn tegen de kou. Daarnaast heb ik nog een lekker recept om je gezicht een opkikker te geven:

ZACHT SCRUB-MASKER VAN ARGANOLIE, HONING EN KOKOS

Dit heb je nodig:

4 eetlepels Argan Olie
4 eetlepels honing
2 eetlepels kokosmelk
1 eetlepel geraspte kokos

Zo maak je het:

Voeg simpelweg alle ingrediënten bij elkaar en roer het goed door. Plaats het mengsel eventueel 20 seconden in de magnetron om de geuren los te laten komen, en daarnaast maakt een warm masker je heerlijk ontspannen dus gebruik dit na een lange wandeling of een zware werkdag.

Arganolie en honing zullen je huid voeden en de kokosmelk laat een vettig beschermend laagje achter op je huid. Door de geraspte kokos toe te voegen wordt het masker bij het verwijderen een scrub! Geef de Arganolie ongeveer 20 minuten de tijd om zijn werk te doen en was het goedje dan met draaiende bewegingen van je gezicht af, gebruik hierbij lauw water. Je huid zal weer weldadig aanvoelen!

KRUIDIGE WINTER BADOLIE MET ARGANOLIE, GA LEKKER IN BAD!

Niks kan een koud lichaam beter opwarmen dan een warm bad. Ik kan geen beter gevoel beschrijven dan jezelf in heerlijk geurend en heet water laten glijden na een ritje op de fiets midden in de winter.

Kom je moeilijk in slaap? Ga eens in bad (of neem een warme douche) voor het slapen gaan, alle zorgen glijden van je af zodra je lichaam de kans krijgt op deze manier te ontspannen. Zo maak je een warm bad nog lekkerder:

Dit heb je nodig:

25ml Argan Olie
stukje verse gember
4 eetlepels eucalyptusolie
2 takjes verse rozemarijn

Zo maak je het:

Snijd de gember in dunne plakjes of blokjes zodat de sappen vrij komen. Meng de Argan Olie en eucalyptus door elkaar in bijvoorbeeld een leeg glazen potje en voeg de gember en takjes rozemarijn toe. Laat dit een paar uur (het liefst een hele nacht) op een donkere plek staan.

Deze badolie kun je ook in grotere porties maken, je kan het wel een tijdje bewaren. Je kunt naar eigen smaak de verhoudingen veranderen, om een van de ingrediënten meer de boventoon te laten voeren. Verwijder voor gebruik de gember en rozemarijn.

Giet een scheut in een warm bad en geniet! Arganolie trekt makkelijk in de huid en omdat je poriën van het warme water open gaan staan, zal je een heerlijk zachte huid krijgen van deze badolie, die ook nog eens fantastisch ruikt!

Groetjes, Dunya

Lees ook de andere arganolie beauty tips van Dunya!