Dunya heeft weer tijd gevonden voor ons Arganolie blog! Ze heeft altijd leuke beauty tips voor vriendinnen (& vrienden ;) ) en wij hopen dat jullie er ook wat aan hebben! Vandaag de volgende uit hopelijk een lange reeks van artikelen over Arganolie... 

argan olie blog

Mijn twee beste vriendinnen zijn altijd jaloers op elkaar. Het is de volle bos krullen tegen het super blonde steile haar. De krullenbol klaagt over ontembare lokken en het steile koppie over te weinig volume. Ik zelf ben permanent jaloers op beide, mijn haar wil namelijk niet kiezen. Het hangt een beetje tussen stijl en slag, en heeft een verbazingwekkende eigen wil!

Klinkt het bekend? Waarom willen we altijd het haar wat we niet hebben? Bussen haarspray in slap haar, potten vet in pluizige krullen. Voor iedere coupe valt wel iets te zeggen dus ik kwam op het idee voor de meest sprekende haartypes wat grootmoeders tips samen te stellen, wellicht dat zelfs ik dan op een dag tevreden kan zijn!

Arganolie voor de krullenbollen:

Vaak hebben mensen met een dikke krullenbos eigenlijk heel dun haar, maar wel heel veel, waardoor het er ontploft uit kan zien als je het niet juist verzorgt.

Volgens mijn beste vriendin is de truc niet te veel te kammen, dan maak je de krullen los van elkaar waardoor het volume groter wordt. Omdat ze de krullen wil temmen gebruikt ze vaak vettige producten, maar daardoor ziet het er soms vettig en plakkerig uit. Ik heb haar een zelfgemaakt haarmasker laten proberen waar ze erg blij van werd. Het is deels een oud recept, deels mijn eigen intuïtie, zij was er erg tevreden over!

Haarmasker van Arganolie en Avocado

Voor dit arganolie haarmasker heb je nodig:

    • 1 rijpe avocado
    • 3 eetlepels Arganolie
    • 1 theelepel Sheabutter
    • 1 eidooier
    • 1 eetlepel honing

 

Zo maak je het:

Prak de avocado samen met de sheabutter met een vork tot moes. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het even rusten in de koelkast, dan werkt het heerlijk verkoelend op je hoofdhuid! Roer het nogmaals flink door als het een beetje gaat scheiden. Smeer het mengsel in vochtig, pas gewassen haar en let op dat je het ook tot aan de wortels goed verdeelt. Laat het 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit met lauw water. Dit laatste is erg belangrijk, als je te heet water gebruikt, gaat het eigeel stollen en zit je haar vol met roerei!

Krullen worden zo blij van dit masker omdat alle ingrediënten voedzaam zijn en vetten bevatten, zonder dat het een vettige laag achter laat. De sheabutter en honing zorgen voor glans, het ei en de avocado werken tegen pluis en de Arganolie voedt het haar en geeft het kracht.

Was na het masker je haar met shampoo om alle restjes te verwijderen, kam het uit terwijl je haar nog vochtig is en laat het aan de lucht drogen. Daarna niet meer kammen! Mijn vriendin masseert nu steeds een heel klein beetje pure Arganolie in de puntjes, het voorkomt pluis zonder meteen vettig aan te voelen.

Groetjes, Dunya

Lees ook de andere arganolie beauty tips van Dunya!