Wanneer je een vaste bezoeker van onze Arganolie website en Arganolie blog bent, dan heb je reeds uitgebreid kennis kunnen maken met de positieve werking van Arganolie. In ons assortiment tref je een selectie van Arganolie waaraan natuurlijke etherische olieen zijn toegevoegd. Door de werking van Argan olie te combineren met de specifieke eigenschappen van etherische oliën, ontstaan sterk werkende natuurlijke combinaties!

Arganolie met etherische olie

Arganolie met heerlijk geurende etherische oliën

Argan olie met etherische oliën kun je veilig gebruiken, of je nu van de geur wilt genieten of ze als schoonheids- of natuurlijk middel wilt toepassen. Er zijn veel manieren om de weldaad van hun verzachtende werking en unieke eigenschappen te ervaren.

Experimenteer zelf met de verschillende toepassingen die grotendeels gebaseerd zijn op de techniek van de moderne aromatherapie. Raadpleeg altijd je arts als je aanhoudende klachten hebt of je zorgen maakt over je gezondheid.

Een kleine test

Wanneer je Arganolie met een etherische olie toevoeging gaat proberen, doe je er goed aan een kleine test uit te voeren voordat je de olie op de huid gebruikt. Zeker wanneer je last hebt van allergie of een gevoelige huid.

Doe een druppel Arganolie op een watje en druk deze in de plooi van de elleboog of op de pols aan de binnenkant van de arm. Plak er een pleister op zodat er geen water bij kan komen en laat het 24 uur zitten. Wanneer er een reactie optreedt, bijvoorbeeld jeuk of roodheid, dan kun je beter afzien van het gebruik van deze specifieke Arganolie combinatie.

Araganolie met esotherische olie direct aanbrengen op de huid

De meest voor de hand liggende toepassing van Arganolie met natuurlijke toevoegingen is het direct aanbrengen op de huid. De Arganolie dient als draagolie voor de toegevoegde etherische olie die ieder hun specifieke toepassing kennen, lees bijvoorbeeld ons artikel over de toevoeging van lavendel, aloë vera, oranjebloesem of jasmijn.

Door de koude persing van onze Arganolie is veel van de oorspronkelijk voedingswaarde van de olie behouden gebleven. Het eco certificaat op onze pure Arganolie garandeert een biologische productie. Door de krachtige natuurlijke werking van Arganolie en de hoge concentratie vitamine E wordt het eindresultaat van de toegevoegde etherische olie versterkt.

Arganolie kompressen

Voor een heet kompres druppel je wat Arganolie in een kom met zeer warm water. Dompel een schone doek of een verband in het water. Wring de doek uit en leg deze op het aangedane lichaamsdeel. Herhaal zo vaak als gewenst.

Koude kompressen met Arganolie maakt u op dezelfde manier met koud water of met ijs.

Arganolie zalf of crème

Een zelfgemaakte Arganolie crème of zalf werkt goed in combinatie met de natuurlijke toevoegingen als lavendel, aloë vera, oranjebloesem of jasmijn. Op onze website vind je diverse recepten voor het zelf maken van Argan crème, maar we bieden ook een assortiment van kant en klare Argan crèmes.

In bad met Arganolie en etherische olie

Wanneer je een warm bad neemt waaraan Arganolie is toegevoegd komt de hele huid in aanraking met de olie. Vier tot zes druppels is vaak voldoende om de badkamer te voorzien van de heerlijke geur van de etherische olie waarmee de Arganolie is gecombineerd.

Het is belangrijk dat u de vorming van een olielaagje aan de oppervlakte van het water voorkomt. Deze neemt de warmte van het badwater gemakkelijk op, waardoor de huid zich onverwacht kan branden. Er wordt wel gebruik gemaakt van een lepeltje room of een druppel vodka om de olie te verspreiden, maar even stevig doorroeren van het badwater voltstaat ook.

Arganolie massage

Tijdens de massage met Argan olie wordt de geurende etherische olie die is toegevoegd gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Het absorptieproces gaat na afloop van de massage nog enige tijd door.

Voor een volledige lichaamsmassage heeft u ongeveer 10 tot 20 ml olie nodig. Dat is voldoende om je handen soepel over de huid te laten glijden zonder dat de hoeveelheid overmatig is voor degene die je masseert. Onze Arganolie is verpakt in een handzaam flesje met doseer pomp waardoor je efficiënt gebruik maakt van je kostbare olie.

Arganolie met etherische olie is NIET geschikt voor inwendig gebruik

Alhoewel Arganolie ook een rijke geschiedenis van gebruik als voeding of voedingssupplement heeft, is onze Arganolie met natuurlijke toevoegingen niet geschikt voor inwendig gebruik.