Wanneer je een vaste bezoeker van onze Arganolie website en Arganolie blog bent, dan heb je reeds uitgebreid kennis kunnen maken met de positieve werking van Arganolie.

Op Arganolie.nl leveren we naast de 100% pure biologische olie ook diverse Argan Olie varianten met natuurlijke toevoegingen. In dit blog artikel bespreken we Arganolie met toevoeging van Lavendel extract.

Argan olie met Lavendel

Lavendel? Lavare = wassen.

Van oudsher wordt lavendel veel in badwater gedaan. Slechts weinig mensen realiseren zich dat dit gebruik de naamgever van lavendel is! Lavendel is afgeleid van het Latijnse ‘lavare’ dat ‘wassen’ betekent.

De kenmerkende geur van lavendel blijft lang hangen en is één van de oudste geurmakers in parfums. Het wordt traditioneel gebruikt om de natuurlijke kalmerende, versterkende en insectenwerende eigenschappen. In de Middeleeuwen werd lavendel al gedragen als bescherming tegen ziektes, maar ook in de perioden erna is het gebruik onverminderd populair gebleven.

Lavendel ligt aan de basis van de moderne aromatherapie

Tegenwoordig wordt gedroogde lavendel nog vaak gebruikt om kleding en linnengoed een lekkere geur te geven. Echter wordt er in de moderne aromatherapie een meer belangwekkende werking aan de geur toegedicht.

De Franse scheikundige Rene Gattefosse was in 1928 de eerste die gebruik maakte van de term aromatherapie. Zijn onderzoek komt voort uit een toevallig (on)geluk in het laboratorium van een parfumerie: hij verbrande zijn hand en dompelde deze in de dichtstbijzijnde koele vloeistof. Er bleek zuivere lavendel olie in te zitten! De hand genas zeer snel en er ontstonden amper littekens. Na deze ervaring heeft Gattefosse veel onderzoek verricht naar de natuurlijke werking van etherische oliën en staat hij aan de basis van de moderne aromatherapie.

Bij een holistische benadering van het lichaam worden aan de geur van lavendel onder meer de volgende eigenschappen toegekend:

  • - Lavendel kan een rustige slaap bevorderen;
  • - De geur van lavendel helpt tegen snelle stemmingswisselingen en labiliteit;
  • - Werkt verzachtend, bijvoorbeeld bij boosheid en uitputting.

Let op, wanneer je een lage bloeddruk hebt, kan lavendel je een beetje slaperig maken.

Effect van Arganolie met lavendel op de huid

Lavendel bevat veel stoffen die zorgen voor herstel van de natuurlijke balans in het lichaam. Hierom is het een zeer nuttige olie voor cosmetisch gebruik, zeker wanneer dit gecombineerd wordt met de natuurlijke positieve eigenschappen van Arganolie.

Daar waar lavendel verdovend, ontsmettend, pijnstillend en kalmerend werkt, zorgt Arganolie voor extra voeding en hydratatie van de huid. Dit wordt mede veroorzaakt door de uitzonderlijke hoge concentratie van vitamine E in Arganolie.

Door samenvoeging van de unieke werking van Arganolie en lavendel ontstaat een serum met een zeer krachtige natuurlijke werking.

Waar is Arganolie met lavendel te koop?

In de webshop van Arganolie.nl vind je een assortiment van Argan oliën met toevoeging van verschillende natuurlijke extracten. Ga direct naar: Arganolie met Lavendel