Argan olie wint overduidelijk aan populariteit, er stond op 02/04/2011 een heel interessant stukje in Volkskrant Magazine. Wat ons wel opvalt is dat we in onze webshop Arganolie.nl een stuk scherper geprijsd zijn dan de prijzen voor arganolie die door de journaliste worden genoemd. Voor diegenen die de Volkskrant niet lezen, hebben we hier het artikel geplaatst: 

Ga naar de Arganolie webshop en ontdek het zelf!;

Weer vet lekker

Olie is terug in de badkamer en doet gewoon haar werk naast de crème die haar jarenlang in populariteit voorbij streefde. Een peperdure olie uit Marokko, geperst uit de vruchten van de arganboom, is zelfs een regelrechte hit.

In het zuidwesten van Marokko, het leefgebied van de Berbers, staan nog zo'n 20 duizend bomen die tot een van de oudste soorten ter wereld behoren. De met uitsterven bedreigde woestijnreus, arganie of arganboom geheten, is door de Unesco tot wereldnatuurerfgoed benoemd. Olie uit de pitten van de vruchten van de boom wordt in Marokko al eeuwenlang in de keuken en als heilzaam smeermiddel gebruikt.

Door de beschermende maatregelen en doordat de productie ervan deels met de hand gedaan moet worden, is de arganolie peperduur. Mocht u een liter willen aanschaffen: op internet kan het, voor 200 euro.

Als bestanddeel van cosmetische producten is de olie de laatste jaren in opkomst. De cosmetica-industrie gebruikt de hoge concentratie vitamine E en onverzadigde vetzuren die in de olie aanwezig is om haar producten aan de man te brengen. Het bestanddeel duikt op in shampoos, gezichtscrèmes en bodylotions.

...

De opkomst van arganolie past in de algemene terugkeer van olie. Die moest het tot voor kort afleggen tegen de almaar ingenieuzer samengestelde crèmes, vooral omdat de vettigheid van olie als onprettig ervaren werd. Dat probleem wordt nu succesvol weggemasseerd door de heilzame werking van de ingrediënten te benadrukken of de olie als zogeheten dry oil op de markt te brengen.

(bron: Volkskrant Magazine 02/04/2011)