Arganolie voor de huid; wat een verwennerij! Al eeuwenlang wordt Arganolie door Marokkaanse Berbervrouwen gebruikt als huidolie. Deze Berbervrouwen staan erom bekend een jonge, mooie huid te hebben, ook al worden zij veel blootgesteld aan zonnestralen. Normaal gesproken wordt je vel dan snel rimpelig en oud. Maar door het hoge gehalte aan vitamine E in Arganolie wordt hun huid geholpen zo jong mogelijk te blijven. En dat allemaal op een natuurlijke manier!

Arganolie voor de Huid!

Arganolie, goed voor je huid?

Pure Arganolie bestaat voor meer dan 80% uit onverzadigde vetzuren en bevat daarnaast een ongelooflijk hoog gehalte aan vitamine E. Je kunt dus wel stellen dat de Arganolie op je huid een goede invloed heeft. Over het algemeen wordt Arganolie ook door de gevoelige huid verdragen. Heb je echter een notenallergie? Dan is het verstandiger om de olie eerst heel voorzichtig uit te proberen, of gewoon te laten staan. Arganolie is immers afkomstig uit de Argannoot.

Gebruik van Arganolie op de huid

Arganolie is een olie, maar blijft niet lang vet op de huid. De olie trekt snel in en is dus heerlijk om te smeren. Arganolie is puur op de huid te smeren, maar je kunt ook een paar druppeltjes toevoegen aan je favoriete douchegel, bodylotion of gezichtscrème.

Smeer je Arganolie puur op je huid, dan zul je al snel merken dat je handen ook heerlijk zacht aanvoelen. Zorg dat je de ‘restjes’ olie op je hand ook lekker inmasseert in je nagelriemen. Zo blijven deze ook er ook gezond en fris uitzien!

Arganolie op je huid: ervaringen en tips

Veel mensen die Arganolie uitproberen, zijn meteen enthousiast. Ze voelen al snel dat door de Arganolie hun droge huid sneller zacht wordt en weer opbloeit. Aan de geur van Arganolie moet een enkeling even wennen. De natuurlijke notengeur kan de ene keer wat sterker ruiken dan de andere keer. Dit komt omdat de olie een natuurproduct is en zoals elke appel anders smaakt, zo ruikt elke persing van Argannoten ook anders. Mocht je graag Arganolie voor je huid gebruiken die lekker ruikt, dan kun je kiezen voor een Arganolie met toegevoegde geur, zoals bijvoorbeeld Jasmijn of Oranjebloesem.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips met Arganolie! Wil jij je Arganolie ervaringen met anderen delen? Stuur ons dan een mail en wie weet kunnen we binnenkort een blog vullen vol mooie ervaringen en tips!