Dunya heeft weer tijd gevonden voor ons Arganolie blog! Ze heeft altijd leuke beauty tips voor vriendinnen (& vrienden ;) ) en wij hopen dat jullie er ook wat aan hebben! Vandaag de volgende uit hopelijk een lange reeks van artikelen over Arganolie... 

argan olie blog

Zelf ben ik groot fan van steil, piekerig haar. En ja, het valt nou eenmaal plat en zonder veel volume, maar dat maakt het juist zo leuk! Maar onder groot protest van de meeste mensen die ik ken met piekhaar, toch een masker voor meer volume.

Wat mijn vriendin meestal doet voor meer volume is hilarisch om te zien! Als we een avondje gaan stappen zit zij al vanaf een uurtje of 8 met een paardenstaart midden op haar hoofd om de zwaartekracht voor de gek te houden. Tegen de tijd van vertrek worden de haren losgeschud en hangt ze minstens 10 minuten met haar hoofd naar beneden een hele bus haarspray leeg te spuiten. Tot aan de kroeg zit het inderdaad idioot volumineus, maar tegen de tijd dat we het eerste drankje op hebben, heeft het meestal weer haar ware gedaante aangenomen. De zwaartekracht wint altijd.

Ook deze vriendin heb ik een masker laten proberen, van al die haarspray droogt je haar flink uit. Dit recept komt van mijn oma, de kruiden gebruikt zij al jaren zelf.

Haarmasker van Arganolie en Rozemarijn

Voor dit arganolie haarmasker heb je nodig:

  • 25 gram gedroogde rozemarijn
  • Of 25 gram gedroogde kamillebloempjes (voor blond haar)
  • Of 25 gram salieblaadjes (voor donker haar)
  • 400ml Arganolie

 

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het een tijd trekken. Voor het beste resultaat een paar dagen op een zonnige vensterbank, maar een avond boven de verwarming kan ook. Zeef de olie zodat er geen stukjes meer in zitten. Dit masker geeft het beste resultaat als je het een beetje verwarmt, dan kan de olie goed in het haar en de hoofdhuid trekken. Breng de warme olie steeds op een laagje haar aan en wikkel daarna een handdoek om je hoofd, laat dit ongeveer een uur intrekken en was daarna je haar zoals je altijd doet.

De rozemarijn stimuleert de haarzakjes, en de arganolie geeft het haar volume. Verzorgen begint bij de wortel, als je op de juiste plek de haargroei stimuleert, zal je daar op de lange termijn veel plezier van hebben. Kamille geeft een glinsterende glans aan blond haar en salieblaadjes maken bruin haar kleurrijker. Als je echt verschil wil maken moet je dit masker wel vaker gebruiken.

Groetjes, Dunya

Lees ook de andere arganolie beauty tips van Dunya!