Droog en moeilijk haar? Alles al geprobeerd? Er is een nieuwe haartrend: weg van de in laboratoria samengestelde producten en terug naar biologische en natuurlijke producten zoals Arganolie. Steeds meer wordt Arganolie gebruikt om beschadigd haar te verzorgen of als natuurlijke toevoeging aan shampoos of haarmaskers. Merken als Nivea en Yves Rocher verwerken Arganolie in hun haarproducten. Het resultaat is sterk, gezond en prachtig glanzend haar!

Arganolie haar

Waarom Arganolie in je haar?

In Marokko bestaat een lange traditie van het gebruik van Arganolie in je haar. Met behulp van haarmaskers met pure Arganolie of in combinatie met andere ingrediënten verzorgen Marokkaanse vrouwen hun haar en behouden hun natuurlijke glans en souplesse.

Het prettige aan Argan Olie is dat het niet vettig aanvoelt. Tegelijkertijd zit het wel vol met natuurlijke onverzadigde vetten, zoals omega-6, die essentieel zijn voor de gezondheid van het haar. Door de hydraterende werking van een Arganolie haar masker krijgt droog en futloos haar de verzorging waar het om vraagt.

Arganolie voor alle haartypen

Arganolie is geschikt voor alle haartypen, ook gekleurd haar, krullen of kroeshaar hebben veel baat bij een regelmatige behandeling. Langzamerhand zie je gebruik van Arganolie vaker terug bij stylisten of in de reguliere kapsalon.

De professionals merken ook dat Arganolie goed is voor je haar:

  • - Verbetert de elasticiteit van het haar
  • - Maakt het gemakkelijk doorkambaar
  • - Verbetert de handelbaarheid van het haar
  • - Vermindert pluishaar veroorzaakt door chemische behandelingen en vocht
  • - Bevordert glans in gekleurd haar en houdt de kleur langer mooi
  • - Geeft haar de natuurlijke glans en de zachte textuur terug

Natuurlijke Arganolie heeft een specifieke nootachtige geur die niet iedereen even lekker vindt. Daarom verkopen wij in onze webshop Arganolie met geurige toevoegingen als jasmijn,lavendel en oranjebloesem. Ook deze oliën zijn uitermate geschikt voor een Arganolie haar masker!

Hoe maak je een Arganolie haar masker?

Voor het beste resultaat was je eerst je haar met een milde shampoo. Er zijn diverse shampoos waaraan Arganolie is toegevoegd, maar een reguliere verzorgende shampoo volstaat ook.

Masseer de Arganolie ruim door het haar en laat het minimaal 30 minuten intrekken. Langer kan ook, bijvoorbeeld door het haarmasker aan te brengen voor het slapengaan. Spoel het haar vervolgens goed uit met lauwwarm water. Regelmatig merkt men direct dat het haar soepeler wordt en een gezondere glans heeft. Ook de droge punten worden snel aanzienlijk minder.

Met creatief gebruik van huis-tuin-en-keuken ingrediënten kun je ook erg makkelijk de werking van je Arganolie haar maskers versterken of variëren. Lees ook ons andere blog artikel over Arganolie voor je haar

Veel keus online, waarop letten?

Momenteel stijgt het aanbod in Arganolie haarproducten snel. In sommige gevallen wordt pure Arganolie aangeboden als ‘speciale haarolie’ of ‘Moroccan Oil’, maar tegen een veelvoud van de reguliere prijs. Wees kritisch bij uw online aanschaf en informeer over de ingrediënten en afkomst van de Arganolie. Is deze puur en zonder toevoegingen? Is er een biologisch keurmerk? Zijn er (ongewenste) ingrediënten aan toegevoegd?

Lees de reacties van onze klanten en ervaringen met Arganolie.