Arganolie / Voor je huid

Voor wie een stralende en zichtbaar jongere huid wil, is hydratatie alléén niet voldoende. Gedurende de dag droogt de huid namelijk uit en wordt ze blootgesteld aan schadelijke invloeden zoals zon, vuile lucht en stress. Arganolie legt een ultra licht laagje over de huid, waardoor de huid haar vocht beter vasthoudt, minder rimpels vertoont en soepel aanvoelt. Bovendien bevat Arganolie vitamine E: een krachtige antioxidant die helpt in de strijd tegen huidveroudering. Arganolie wordt dan ook niet voor niets het 'Marokkaanse goud' genoemd.

Pure arganolie kan op meerdere delen van het lichaam toegepast worden en is geschikt voor verschillende huidtypes, haarsoorten en probleemgebieden. Dagelijkse invloeden van buitenaf (uitlaatgassen, roken en kou) zijn niet bevorderlijk voor de huid en het haar, en tegenwoordig zijn we ons daar steeds beter van bewust. De belangrijkste eigenschappen van argan olie zijn verzorgen en herstellen, en deze natuurlijke olie bevat geen kunstmatige toevoegingen.


ARGANOLIE VERZORGT DE HUID

De huid is ons grootste orgaan, het werkt als een schild wat de binnenkant beschermt tegen invloeden van buitenaf. Er is veel af te lezen aan de huid en een goede verzorging ervan is erg belangrijk.

De unieke samenstelling en pure ingrediënten van argan olie ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en dienen als aanvulling op de natuurlijke kracht die onze huid bevat. Door het regelmatig insmeren van de huid wordt de vochtbalans op peil gehouden en behoudt het zijn natuurlijke glans.

Argan olie is zacht en heeft en aangename, nootachtige geur. Ze is geschikt voor alle huidtypes. Gebruik argan olie rijkelijk bij een droge huid, maar smeer argan olie alleen ’s nachts bij een vette huid.

VITAMINE E EN ANTIOXIDANTEN

Marokkaanse mannen en vrouwen hebben tot op hoge leeftijd een benijdenswaardig gezonde en strakke huid. In Marokko wordt de olie van de 'boom der schoonheid' dan ook al generaties lang gebruikt. Wil je weten hoe dit precies werkt en hoe je arganolie het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder.

VRIJE RADICALEN EN HUIDVEROUDERING

Antioxidanten zijn van nature aanwezig in onze huid, maar nemen helaas af naarmate we ouder worden. Het zijn natuurlijke beschermers tegen vrije radicalen; schadelijke stoffen die vrij komen door zon en andere invloeden van binnen-, en buitenaf. Deze schadelijke stoffen leiden tot oxidatie, de grote boosdoener in huidveroudering. Pure, koud gepeste arganolie heeft van nature een zeer opmerkelijk hoge dosering aan de antioxidant vitamine E. Zon ondersteunt arganolie het herstellend vermogen van de huid en draagt het bij aan de strijd tegen huidveroudering.

MEER VOCHT = MINDER RIMPELS

Arganolie is zeer fijn van structuur en niet-comedogeen, hierdoor kan het top diep in de huid doordringen zonder de poriën in de huid te verstoppen. Op deze manier blijft het vocht in de huid behouden en zorgt de olie voor een beschermlaagje tegen verdere uitdroging. Het resultaat is een soepele huid waardoor rimpels minder kans krijgen en bovendien minder goed zichtbaar zijn. Arganolie trekt door de lichte structuur relatief goed in de huid, zodat er geen vettig laagje achterblijft, enkel een babyzachte huid.

HOE GEBRUIK IK ARGANOLIE?

Arganolie is een multifunctioneel product voor het gezicht en lichaam. Gebruik de pure arganolie als serum voor over je dag-, of nachtcreme in bad of om de huid te reinigen. Of bewaar een flesje arganolie in uw tas om de hele dag te profiteren van zachte lippen, handen én mooie nagels. Maar er zijn ook producten die verrijkt zijn met arganolie zoals de prodcuten van Douce Nature. Lees hieronder op welk manieren je arganolie precies kunt gebruiken voor gezicht, lichaam en handen.

ARGANOLIE & GEZICHT:

Om de huid zo gehydrateerd mogelijk te houden, is het van groot belang om de arganolie op het juiste moment aan te brengen. Na het wassen en droogdeppen van het gezicht, breng je direct de pure arganolie aan. Op deze manier is de huid nog vochtig en heeft het geen kans om verder uit te drogen. Bovendien trekt het beter in. Als je eerst een crème gebruikt, kun je na 5 minuten de arganolie aanbrengen.

Om arganolie aan te brengen wrijf je een paar druppels arganolie aan in de palm van je hand en wrijf deze tussen je handen warm. Smeer de olie daarna met zachte bewegingen op je gezicht en rond de ogen. Je zult merken dat de olie zich makkelijk laat verdelen, bijna direct intrekt en niet vettig aanvoelt. Na circa 10 minuten is de olie volledig ingetrokken en blijft uw huid de rest van de dag gehydrateerd.

REINIGEN MET OLIE VOOR EEN EGALE HUID

Je gezicht reinigen met arganolie? Breng een paar druppels aan op een wattenschijfje en haal overtollig vuil of make-up eenvoudig weg. Heb je een onrustige huid en wil je een meer grondige reiniging? Meng dan arganolie met castorolie voor de beroemde 'Oil Cleansing Method'. Masseer dit mengsel zorgvuldig in en bedek je gezicht met een stomende handdoek totdat deze is afgekoeld. Neem vervolgens de overtollige olie af. Een heerlijk spa moment en een stralend schone huid!

ARGANOLIE & LICHAAM:

Door slechts enkele druppels aan je bad toe te voegen, laat de olie op het hele lichaam een laagje olie achter, wat intrekt nadat je uit bad komt. Na het afdrogen is uw hele lichaam gehydrateerd en heerlijk zacht. Insmeren met bodylotion is niet meer nodig! Geen bad? Gebruik dan een van onze argan douchegels of voeg enkele druppels toe aan uw favoriete zeep. Kan je lichaam wat extra hydratatie gebruiken? Breng dan pure arganolie aan na het douchen als je lichaam nog nat is. Op deze manier verdeelt het gemakkelijk en heb je minder nodig dan op een droge huid. Of kies voor een van de body oils, bodybutters of lotions met arganolie.

> Bekijk alle argan huidproducten

ARGANOLIE & HANDEN:

Was je handen onder lauwwarm water of week je handen in een kom met lauwwarm water. Dep je handen droog en smeer direct daarna uw handen in met arganolie. Vergeet niet de olie rondom uw nagelriemen extra in te wrijven. Resultaat: zijdezachte handen. Tip: doe een flesje argan van bijvoorbeeld 60 ML in je handtas en gebruik het gedurende de dag als handcrème en als lippencréme!

Ook arganolie proberen? Voor de meeste producten geldt: op werkdagen vóór 23:00 besteld in onze webshop, morgen al in huis!

 

 


Filter:

Availability
0 geselecteerd Herstel
Price
De hoogte prijs is €13,95 Herstel

7 producten