Wanneer je een vaste bezoeker van onze Arganolie website en Arganolie blog bent, dan heb je reeds uitgebreid kennis kunnen maken met de positieve werking van Arganolie.

Argan olie met Aloe Vera

Aloë Vera heeft een rijke geschiedenis.

Al in de tijd van het oude Griekenland werd de plant door artsen gebruikt in hun recepten. Ook Egyptenaren dichtten er 6000 jaar geleden medicinale werking aan toe en gebruikten het als levenselixer. Cleopatra en Nefretete gebruikten het sap van de Aloë Vera voor hun huidverzorging.

In oude geschriften uit Bijbelse tijden zijn referenties terug te vinden naar het gebruik van dit welriekende kruid door het Joodse volk. Bijvoorbeeld in de Spreuken 7:17 en in Johannes 19:39-40 worden passages gevonden waarin het gebruik van Aloë Vera wordt genoemd.

Gebruik van Aloë Vera is ook in moderne tijden populair

Door Arabieren wordt Aloë Vera 'saber' genoemd, wat in het Nederlands 'geduld' betekent. Vaak worden aloë's op een graf geplant als een symbool van het lange wachten op de opstanding. Nog steeds worden Aloë stengels uit Mekka meegebracht en aan de woning gehangen als teken dat de bewoner de bedevaart heeft volbracht.

In Aziatische landen is het gebruik van Aloë Vera al jaren erg populair, maar in Nederland is nu ook een duidelijke toename in populariteit te bespeuren! De plant en het sap van de bladeren wordt veelvuldig verwerkt in voeding, supplementen en in cosmetische artikelen.

Aloë Vera heeft een positief effect op de huid

De belangrijkste cosmetische eigenschap van Aloë Vera is de positieve invloed op de werking van het bindweefsel van de huid. Groei van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd en de huid wordt ontdaan van dode huidcellen. Aloe Vera bevat veel vitaminen, enzymen, mineralen, salicylzuur, aminozuren en mucopolysacchariden. Met name deze laatste stoffen zijn belangrijk voor de hydraterende werking van de Aloe.

De unieke bestanddelen van Aloe zorgen voor een sneller en egaler herstel van beschadigde huid. Het is rijk aan vitaminen en voedt de huid.

Nu ook Aloe Vera met Arganolie

Over de positieve eigenschappen van Arganolie is op deze website hier en hier reeds veel geschreven. Door de samenvoeging van Arganolie en Aloë Vera extract ontstaat een krachtig serum dat hun unieke natuurlijke eigenschappen combineert en versterkt! Meer informatie vindt u in de productomschrijving van Argan Olie met Aloë Vera.

Waar is Arganolie met Aloë Vera te koop?

In de webshop van Arganolie.nl vind je een assortiment van Argan oliën met toevoeging van verschillende natuurlijke extracten. Ga direct naar: Arganolie met Aloë Vera